Vraćanje i povratki

Vraćanje i povratki

Kupac ima pravo vratiti primljenu robu u roku od 14 dana, pismenim putem putem e-pošte kako bi obavijestio prodavatelja o odustajanju od narudžbe, a da nije morao navesti razlog. Obavijest o odustajanju može se staviti pomoću ovog obrazac za povlačenje ili s nedvosmislenom izjavom iz koje je jasno da se povlači iz ugovora (naloga). Jedini daljnji trošak koji opterećuje kupca su troškovi otpreme robe natrag prodavaču. Obavijest se smatra prihvaćenom ako je pošiljka poslana natrag u dodijeljenom vremenskom roku. Na pakete s dostavom ne prihvaćamo gotovinu. Roba mora biti vraćena prodavaču u roku od 14 dana od obavijesti o povlačenju.

Potrošač može zatražiti nedostatke u kupljenoj robi iz jamstva ili činjeničnog nedostatka u skladu s odredbama Zakona o varstvu potrošnikova (u daljnjem tekstu ZVPot).

Potrošač može zatražiti jamstvo za proizvode za koje je jamstvo obvezno (popis tih proizvoda određuje  Pravilnik o blagu, za kojeg se izdaje garancija za bežično djelovanje)  i za one za koje je dato dobrovoljno jamstvo. Tijekom jamstvenog razdoblja potrošač može zatražiti od garanta da besplatno otkloni kvar. Ako se kvar ne može otkloniti ili ga tvrtka ne otkloni u roku od ukupno 45 dana, potrošač može zatražiti zamjenu za novi besplatni proizvod.

Međutim, potrošač može podnijeti zahtjev za materijalnu manu za svaki kupljeni proizvod (što znači da zbog kvara na proizvodu za koji nije dato jamstvo, potrošač može ostvariti prava iz materijalne greške, a isto može odluči ako ne želi provesti jamstva za proizvod za koji je dato jamstvo).

Zbog materijalne greške, potrošač se može žaliti prodavaču na nedostatak proizvoda u roku od dva mjeseca od otkrivanja materijalne greške (za nedostatke koji se pojave na proizvodu nakon dvije godine od primitka prodavač više ne odgovara) , a na njegov vlastiti zahtjev pogreška ili povrat plaćenog iznosa proporcionalno pogrešci ili zamjeni robe ili povratu plaćenog iznosa. Potrošač mora detaljnije opisati nedostatak u obavijesti o kvaru i dopustiti prodavaču da pregleda proizvod. Ako se nedostatak ne ospori, tvrtka mora udovoljiti zahtjevu potrošača što je prije moguće, a najkasnije u roku od osam dana. Ako postoji spor oko nedostatka, tvrtka mora dati potrošaču pismeni odgovor u istom roku.

Također treba imati na umu da potrošač može razumno ostvariti prava koja proizlaze iz materijalnog nedostatka u slučaju usluga, u smislu ostvarivanja prava koja proizlaze iz materijalnih nedostataka na robi.

Primljena roba mora se vratiti neoštećena i u istoj količini, osim ako je roba uništena, pokvarena, izgubljena ili je smanjena količina bez krivnje kupca.

Prilikom vraćanja robe, za koju je prilikom kupnje korišten promotivni kod, iznos će se smatrati popustom i nije odgovoran za povrat (vraćamo uplaćenu svotu).

Povrat sredstava izvršit ćemo u najkraćem mogućem roku, ali najkasnije u roku od 14 dana po primanju vraćene pošiljke na našu adresu. Povrati se vrše na bankovni račun kupaca.

Prodavatelj će izvršiti povrat uplata istim načinom koji je kupac koristio, osim u slučaju da je kupac izričito zatražio drugačiji način i ako ovaj način ne stvara dodatne troškove za prodavatelja. Za detaljnije informacije o postupku povrata pošaljite e-poruku na wecare@extragifts.com.

U slučaju da kupac pošalje robu natrag u roku dodijeljenog 14 dana i zatraži povrat, prodavatelj će kupcu nadoknaditi cjelokupni iznos (vrijednost robe, vrijednost transakcije, vrijednost otpreme).

Kupac može izvršiti svoje pravo izuzeću zbog proizvodnog nedostatka ako obavijesti prodavatelja u roku od mjesec dana od dana otkrivanja nedostatka. Kupac u obavijesti mora detaljno opisati nedostatak i omogućiti prodavaču da ga pregleda. U slučaju da kupac želi ostvariti svoje pravo na povrat, prodavatelj je odgovoran samo za povrat troškova robe. Prodavač ne snosi odgovornost za nedostatke na robi koji se pojave godinu dana nakon kupnje.

Materijalna mana proizvoda

Kvar je proizvodna greška ako:

 1. proizvod nema svojstva potrebna za njegovu normalnu uporabu;
 2. proizvod nema karakteristike potrebne za posebnu uporabu za koje kupac kupuje proizvod o kojem prodavač zna ili bi trebao znati;
 3. proizvod nema svojstva i kvalitete koji su bili izričito ili implicitno dogovoreni ili propisani
 4. prodavatelj je isporučio proizvod koji ne odgovara prikazanom uzorku ili modelu ili ako je uzorak ili model prikazan samo u informativne svrhe

Ako proizvod ima oštećenja u proizvodnji i kupac je ispravno obavijestio o tome kupca, kupac ima pravo tražiti od prodavatelja da:

 • prodavač popraviti oštećenu robu ili
 • vraća dio vrijednosti robe srazmjerno neispravnosti ili
 • zamjenjuje neispravnu robu novom robom bez greške ili
 • vraća vrijednost kupnje.

Potrošač mora obavijestiti prodavatelja o nedostatku u roku od dva mjeseca od otkrivanja nedostatka (nakon dvije godine od kupnje prodavač više ne odgovara za nedostatke).

Povrati nisu mogući za softver, audio i video opremu ili ako je kupac otvorio sigurnosni pečat, upotrijebio proizvode itd.

Vraćanje robe

Ako ste kupili proizvod pogrešne veličine ili vam proizvod ne odgovara, možete ga zamijeniti za drugi proizvod u roku od 14 dana od prvotne kupnje. Neprikladni proizvod mora se neoštećen poslati na povratnu adresu i morate nam javiti čime ga želite zamijeniti. Moguće razlike u cijenama između neprikladnog i zamjenskog proizvoda mogu se pokriti dodatnom naknadom ili povratom sredstava na vaš bankovni račun.

Kako vratiti naručenu robu?

Kako je teško kupiti stvarnu perspektivu proizvoda putem internetske kupovine, kupcima omogućujemo povratak i zamjenu proizvoda u zakonskim okvirima. Za postupak povratka bez komplikacija slijedite dolje navedene upute:

 • Pažljivo otvorite pakiranje, pokušajte ga oštetiti što je manje moguće i zadržati u nepromijenjenoj količini.
 • Kada isprobate odjeću, provjerite odgovara li veličina odjeće ispod, a ne na goloj koži.
 • Proizvodi namijenjeni vaginalnoj, analnoj i oralnoj uporabi i drugi proizvodi koji dolaze u kontakt s tjelesnim tekućinama ne ispunjavaju uvjete za povrat nakon zdravstvenih i higijenskih razloga nakon što su korišteni.
 • Pazite da ne oštetite proizvode, ogrebotine ili ogrebotine jer oštećeni proizvodi ne ispunjavaju uvjete za povrat.
 • Ne otvarajte proizvode sigurnosnim brtvama. Ako je pečat slomljen, povrat nije moguć (audio / video sadržaj).
 • Proizvodi koji imaju vidljive tragove upotrebe (prašina, dlake, ogrebotine, mrlje, prljavština) ne ispunjavaju uvjete za povrat zbog zdravstvenih i higijenskih problema.
 • Proizvodi koji imaju vidljive tragove montaže (rabljeni autobusi, montažne ogrebotine ...) ne ispunjavaju uvjete za povrat. Stoga prije instaliranja provjerite odgovara li proizvod vašim potrebama i željama.

Proizvodi kupljeni na daljinu nisu namijenjeni upotrebi u zakonskom roku za povlačenje.

Povlačenje iz opcije ugovora namijenjeno je otvaranju proizvoda, provjeri i ako nije prikladno, vraćanju. Ove su upute nevaljane ako je proizvod neispravan -> u ovom slučaju morate pokrenuti jamstvo ako je primjenjivo.

Vraćanje oštećenih paketa

Ako nakon primitka paketa primijetite da je proizvod ili paket fizički oštećen, nedostaje sadržaj ili pokazuju znakove otvaranja, možete odbiti preuzimanje i usluga dostave vratit će nam ga. Ako primite štetu nakon primanja i otvaranja paketa, obratite nam se i mi ćemo se pobrinuti da vaš zahtjev bude riješen u najkraćem mogućem roku.

Pritužbe

Prodavatelj poštuje trenutno važeće zakone o sigurnosti korisnika. Prodavač će uložiti najbolje napore u osiguravanju najlakšeg, najučinkovitijeg postupka žalbe i odrediti dužnu osobu s kojom se kupac može obratiti e-poštom u vezi s njihovom žalbom. Žalbe se moraju podnijeti u pisanom obliku na e-mail: wecare@extragifts.com. Prodavatelj će potvrditi primitak prigovora u roku od pet radnih dana i obavijestiti kupca koliko će trajati postupak žalbe te će kupca biti u toku s informacijama tijekom postupka žalbe. Prodavatelj prepoznaje da je osnovna karakteristika potrošačkog spora asimetrija između njegove ekonomske vrijednosti i troškova nastalih u postupku žalbe. Stoga će prodavač dati sve od sebe kako bi pokušao žalbu riješiti mirno.