Sigurnost podataka

Sigurnost podataka

Administrator web stranice extragifts.com, NEW FLAME, spletna trgovina, doo, obvezuje se čuvati osobne podatke svojih korisnika u skladu s Zakon o osobnim podacima (ZVOP-1-UPB1).

Prodavatelj u poslovne svrhe prikuplja sljedeće korisničke podatke:

  • ime i prezime
  • adresa prebivališta
  • adresa e-pošte (korisničko ime)
  • kontakt broj telefona
  • šifrirana korisnička lozinka
  • ostali korisnici podataka unose putem obrazaca na web stranici

Prodavač nije odgovoran za točnost unesenih podataka.

Da bi se osigurala sigurnost na mreži, prikupljaju se i IP adrese s kojih korisnici pristupaju web stranici. Nakon pristupa web stranici, svaki korisnik dobiva sesijski kolačić za identifikaciju i nadzor košarice. Sustav web trgovine također može spremiti neke trajne kolačiće na vaše računalo: identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku (radi prepoznavanja prilikom sljedeće posjete), ocjene proizvoda (da znate koje proizvode ste već ocijenili) i četiri kolačića Google Analytics (analize posjeta web stranice) ,

Svi gore navedeni podaci, osim kolačića, trajno se pohranjuju na poslužitelju. Kolačići sesije privremeno se spremaju u predmemoriju poslužitelja za vrijeme posjeta i brišu nakon jednog sata neaktivnosti, a trajni kolačići pohranjuju se na računalo korisnika.

Administrator može koristiti anonimizirane podatke u svrhu statističkih analiza.

Administrator zadržava pravo korištenja prikupljenih osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga, osim ako korisnik izričito negira takvu upotrebu.

Administrator neće dijeliti prikupljene podatke s neovlaštenim subjektima. Dostavne službe dobit će samo bitne podatke potrebne za ispravnu dostavu (ime, adresa, kontakt). Korisnik će biti kontaktiran samo putem sredstava za komunikaciju na daljinu, ako to korisnik izričito ne zabrani.

Iznimno otkrivanje osobnih podataka

Podaci prikupljeni i obrađeni od strane administratora objavit će se samo ako se zahtijeva poštivanje zakona ili u dobroj vjeri da su takve radnje potrebne za sudske postupke ili državna tijela te za zaštitu pravnih interesa web trgovine ili vlasničke tvrtke.